PVC Vloeren

Stoffeerbedrijf Harms in Gieten PVC vloeren

Een PVC vloer heeft de volgende voordelen. Het is duurzaam, geluiddempend en eenvoudig te reinigen. Daarnaast is het uitstekend geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming . Hierdoor zien we dat de pvc vloeren steeds vaker worden toegepast. En niet alleen in project toepassingen, ook de particulier ziet steeds meer de voordelen in van een pvc vloer.

Enige nadeel is dat de pvc stroken verlijmd moeten worden op de betonnen ondergrond. Dit betekent vrijwel altijd dat de ondergrond eerst geëgaliseerd (en geschuurd) moet worden.  Het is namelijk zeer belangrijk dat de ondergrond 100 % vlak is, omdat anders elke kleine oneffenheid in de vloer is terug te zien.

Sinds kort zijn er echter ook pvc stroken op de markt die zwevend gelegd kunnen worden, zodat egaliseren in veel gevallen niet meer nodig is. PVC is de ideale keuze als u op zoek bent naar een vloer met de natuurlijke uitstraling van een echte houten vloer en de praktische gebruiksvoordelen van PVC-stroken.  Deze PVC stroken zijn verlijmd op een laminaat met een onderlaag van kurk en zijn voorzien van een kliksysteem, waardoor de stroken onderling eenvoudig aan elkaar gekoppeld kunnen worden en de vloer zwevend en zonder lijm wordt geplaatst. Eventueel is de vloer later weer gemakkelijk te ontkoppelen en daarmee verhuisbaar.  PVC is verkrijgbaar in vele verschillende hout- en tegeldecoren. Ze zijn allen voorzien van een polyurethaan beschermlaag met een fraaie matte uitstraling.